GÜLE GÜLE 2021 HOŞGELDİN 2022

Adettendir gidene güle güle, gelene hoş geldin demek. 2021 için hoş geldin dediğimize pişmanlık duyarken güle güle demek ise hiç içimden gelmiyor.

2021 her yönüyle kara bir yıldı. Bir kere kişisel olarak acılar yaşadım. Kaybettiğim sevdiğim insanlar oldu bu yılda. Benim dışımda yakından tanıdığım birçok dostumun acılara düştüğü kederli, elemli günler yaşadığı bir yıl oldu 2021.

Corona virüs salgının toplumumuzu bunaltan, canından bezdiren, her gün yüzlerce insanımızın kaybına sebep olan baskısının bunaltıcı ortamının doruğa çıktığı zor bir dönemi de bu yılda yaşamak kısmetimizmiş.

Diğer ulusları bilmem ama biz Türk ulusu olarak 2021 yılını hiç de hayırla anmayacağız.

Her bakımdan sıkıntı çektiğiniz, canınızdan bezdiğiniz bir yılı nasıl iyiliklerle anabilirsiniz ki?

Halkımızın ağır ekonomik koşullar altında ezildiği, bu yıl için ilerde aklımıza gelecek olumsuzlukların başında yer alacaktır.

İşsizliğin kol gezdiğini, özellikle eğitimli genç işsizliğinin toplumsal bir yara haline geldiğini bu yılın adı her geçtiğinde acıyla hatırlayacağız. Bir belediyede açık olan sıradan kadrolara lisans, master, doktora derecesine sahip binlerce gencimizin başvurduğu o çaresiz günlerin hatırası olarak belleklerimizde yerini alacaktır.

Enflasyonun ezdiği geniş halk kitleleri, sabahın ayazında uzayıp giden ucuz ekmek kuyruğunda bekleşen genç, yaşlı, çaresiz insanlar.

Rekor üzerine rekor kıran ve milli paramızı hezimetten hezimete uğratan kur değişimleri, önünü göremeyen iş aleminin çaresizlik içinde kıvranması, yine bu 2021 yılının bize yaşattıkları arasında yerini alacaktır.

Yalnız bu kadar mı..? Çevremizi saran ateş çemberi ve al bayrağa sarılı tabutlar içinde anayurtta kentlerine köylerine dönen şehitlerimiz.

Yaşanan doğal felaketler, kaybettiğimiz canlarımız.

2021 belki tüm insanlığın canını yaktı, ama deyim yerindeyse bizim canımıza okudu.

Kafa patlatıyorum bu yıl için iyi diyebileceğimiz hiç mi bir şey olmadı diye. Yok yok yok.

Arkandan güle güle git demiyorum. Seni bir daha hatırlamak istemiyorum.

2022 yılının, selefinin tüm kötü izlerini sileceği, başta ulusumuz olmak üzere tüm insanlığa iyilikler getireceği bir yıl olmasını umut ediyor, bu duygular içerisinde yeni yılınızı içtenlikle kutlarken, sizlere ve tüm sevdiklerinize yeni yılda sağlık, esenlik ve mutluluk dolu günler diliyorum.